Mens man venter på politikerne: Københavns Professionshøjskole sætter gang i teknologiforståelse

Jakob Harder, dekan for det lærerfaglige fakultet på Københavns Professionshøjskole
Illustration: Københavns Professionshøjskole .
Det første kuld studerende er gået i gang med at blive uddannet til lærere i teknologiforståelse på Københavns Professionshøjskole, hvor man også er klar til at ændre på faget, hvis politikerne ender med ikke at gøre det til et enkeltstående fag.
23. februar kl. 22:30
errorÆldre end 30 dage

Selvstændigt fag eller en integreret del af alle fag. Det er et af de helt store diskussionspunkter, når det kommer til teknologiforståelse i folkeskolen. 

Hos København Professionsskole har man ikke ventet på, at folkeskoleforligskredsen kommer frem til en beslutning, men har nu sat gang i at uddanne de første lærerstuderende i faget, efter man sidste år fik lov til at indføre faget på forsøgsordning på lige fod med eksempelvis dansk eller idræt. 

De studerende, som nu er startet på teknologiforståelse har været i gang i et stykke tid, og har dermed allerede erfaringer fra både praktik og studietid på professionshøjskolen. Dekan på det lærerfaglige fakultet, Jakob Harder, har store forventninger til arbejdet med undervisningen.  

»Uanset om den politiske beslutning ender med, at teknologiforståelse bliver et selvstændigt fag eller bliver en del af de øvrige fag, så kommer skolerne til at have brug for lærere, der kan stå for udviklingsprojekter, som fagligt kan indarbejde teknologiforståelse i skolen, og det vil vi gerne være på forkant med,« forklarer dekanen, der regner med, at professionshøjskolen kan sende cirka 60 færdiguddannede lærere specialiseret i teknologiforståelse ud på skolerne frem mod 2024. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger