Medierådet starter indsats for småbørnenes digitale dannelse: Det handler om at få sat gang i den kritiske sans

De første digitale skridt
Illustration: Medierådet for Børn og Unge.
Hos Medierådet for Børn og Unge har man nu for første gang nogensinde sendt et nationalt tilbud på gaden, som skal hjælpe pædagoger, sundhedsplejersker og forældre med at håndtere den digitale dannelse hos børn under seks år.   
19. maj kl. 05:15
errorÆldre end 30 dage

Digital dannelse blandt skoleleverne og de unge studerende har allerede fyldt en hel del hos Medierådet for Børn og Unge i en årrække, men nu – for første gang – tager medierådet et trin ned ad aldersstigen for at rette opmærksomheden mod de helt små børn. 

Her i starten af maj har rådet nemlig introduceret et nyt nationalt tilbud med tilhørende materiale under navnet ’De første digitale skridt’, som skal hjælpe pædagoger, forældre og sundhedsplejerskerne med, hvordan de skal håndtere de 0-6-åriges brug af digitale medier.

»Når vi har sat gang i det her projekt, kommer det sig af, at vi kan se, at børn stifter bekendtskab med de digitale medier tidligere og tidligere, og det mener vi, at vi skal tage hånd om,« fortæller Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, som er projektleder på ’De første digitale skridt’. 

Medierådets egne første skridt frem mod det nye digitale dannelsesprojekt for de små børn blev taget i 2019. Her havde man udført en undersøgelse sammen med Børns Vilkår, som viste, at børnehavebørn er udsat for flere typer af medier, og at medierne dels bliver brugt mere i hjemmet, dels at dagtilbuddene åbner mere og mere op for at bruge dem som aktive redskaber i leg og aktiviteter.

Alligevel var der ikke igangsat noget samlet nationalt tilbud på området. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger