Kommuner stejler over tvungen brug af national it-løsning til sprogvurdering
Der var indledningsvis stor begejstring, da folketingets folkeskoleforligskreds i efteråret nåede til enighed om en række ændringer til folkeskoleloven, men nu hvor loven nærmer sig afstemning, er visse ridser i lakken dukket op.
De foreslåede ændringer angår først og fremmest, hvordan man fremover skal indrette evaluerings- og bedømmelsessystemet for folkeskoleelever. Det indkluderer blandt andet udviklingen af en ny national it-løsning til sprogvurdering af eleverne, som skal være obligatorisk for kommunerne at bruge, når børnene starter i skole.
Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet er ideen med det fælles it-værktøj at sikre en ‘autoritativ datakilde med landsdækkende, repræsentative og strukturelt anvendelige data af høj kvalitet’. Det vil dog også betyde et større omstillingsarbejde fra ét system til et andet – i dag bruger langt de fleste kommuner private it-værktøjer til sprogvurdering.
Hos kommunerne er man dog ikke ubetinget begejstret for ideen om, at der skal udvikles et nyt obligatorisk nationalt system i stil med dem, der eksisterer for ordblindetest og trivselsvurderinger. Det kan man se i de høringsforslag, som er tikket ind i løbet af høringsperioden for lovforslaget, som skal fremsættes i april.
Således stiller Kommunernes Landsforening, KL, sig skeptisk overfor, at de enkelte kommuner skal tvinges over på et nyt system, når de allerede har velfungerende it-værktøjer, de er fortrolige med.
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud
