Københavns Universitet fravælger SKI for at få bedre aftaler på hardware

Studerende Københavns Universitet KU
På Københavns Universitet er der foruden de 9500 medarbejdere også omkring 37.500 studerende, der dagligt søger viden på universitetets seks fakulteter. Illustration: Jakob Dall / Københavns Universitet. Se større version
I stedet for at benytte SKI-aftaler til indkøb af hardware som bærbare og skærme, går Københavns Universitet i stedet i solo-udbud. På trods af risiko for at skulle håndtere flere leverandører, giver modellen bedre aftaler, lyder det fra vicedirektør. 
Interview28. oktober 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

På landets ældste universitet, der siden 1479 har overdynget studerende med viden om verden, er en bærbar computer ikke bare en bærbar computer. 

Københavns Universitets i alt 9.500 medarbejdere er spredt ud over byen på forskellige campusser og laboratorier, og det stiller vidt forskellige krav til udstyret. Det samme gælder for en række andre produktgrupper som skærme og stationære pc’er, og det har fået universitetet til at droppe SKI-aftalen som genvej til indkøb af udstyr til de ansatte.

I stedet har universitetet gennemført et EU-udbud for at lande sin seneste aftale på hardware-området.   

Det forklarer Klaus Kvorning Hansen, der vicedirektør for KU-IT.   

»Vores erfaringer viser, at vi som forskningsinstitution har nogle andre krav end den store mellemgruppe. Derudover gør vi det, fordi vi kan få nogle gode og fornuftige aftaler med hensyn til levering. At det så bliver med to forskellige leverandører på flere delaftaler, er fordi det er sådan, vi får de bedste aftaler,« siger it-chefen, og uddyber, at afgørelsen på det seneste hardware-udbud resulterede i, at det fremadrettet bliver Comm2ig og Atea, der skal levere it-udstyr til universitetet.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.