Brit Ross Winthereik er professor på ITU og digital vismand.
Brit Ross Winthereik er professor på ITU og digital vismand.

Foto : ITU

ITU-professor advarer: Skæv digitalisering skaber skjult arbejde og ligestillingsproblemer

Borgerens kontakt med det offentlige er i dag bygget op omkring selvbetjening via NemID, borger.dk og andre løsninger. Men løsningerne er designet med en specifik, ressourcestærk borger i tankerne - og det skaber både skjult arbejde og udfordrer ligestillingen, advarer ITU-professor Brit Ross Winthereik.
Det danske digitaliserings-tog buldrer derudaf, og det har det gjort længe. Det meste af borgerens almindelige kontakt med den offentlige sektor er overgået til selvbetjening via NemID, borger.dk og andre platforme, og det fungerer godt for mange.
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her