It-professor: For få kvinder i tech-verdenen er et demokratisk problem

Foto : Emilie Thejll-Madsen

It-professor: For få kvinder i tech-verdenen er et demokratisk problem

Så længe kvinder og minoriteter er underrepræsenterede i datalogien, er der risiko for, at teknologiske løsninger indeholder bias, og det er et demokratisk problem. Sådan lød det fra Pernille Bjørn, der er professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, da hun onsdag holdt oplæg på it-messen Infosecurity.
Der er for få kvinder i datalogi, og det er et demokratisk problem. Sådan lød det fra Pernille Bjørn, der er professor i datalogi ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, da hun onsdag i sidste uge talte på it-sikkerhedsmessen Infosecurity.
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her

Nævnte firmaer