It-problemer rammer igen afgangsprøverne – alligevel er det en ‘markant forbedring’ 

skoleelever
For øjeblikket er der titusindvis af danske folkeskolelever, som gennemgår deres skriftlige afgangsprøver. Illustration: Rido81| Bigstock.
Problemer med testogproever.dk betød flere minutters forsinkelse på mandagens skriftlige prøver for flere elever, men det er en klar forbedring i forhold til tidligere år, hvor systemet har budt på sammenbrud.  
4. maj kl. 22:22

Da 9. klasses eleverne på Hedegårdsskolen i Ballerup skulle logge ind på testogproever.dk for at tage deres prøve i skriftlig fremstilling mandag morgen gik det galt for 30 elever, cirka halvdelen.

Syv minutter tog det, før alle eleverne var i gang med prøven. Noget lignende gjorde sig gældende på Overlund Skole i Viborg, hvor der også var problemer, som forsinkede prøvestarten for flere elever. 

Op til syv minutters forsinkelse lyder måske ikke af det helt store, når det kommer fejl, men for en elev, der er nervøs for sin afgangseksamen i dansk kan de minutter opleves som meget, meget lange. Derfor falder det også Mikkel Nielsen, der har været prøveansvarlig Hedegårdskolen, for brystet. Specielt fordi det på Børne- og Undervisningsministeriets Linkedin-side lød, at »systemet har klaret prøverne godt og styrelsen (for it og læring.red) ser frem til endnu en dag med prøver i morgen,«

»Man kan man jo ikke sige, at systemet klarede sig godt, når vi havde 30 elever, der ikke kunne komme på ved prøvestart,« siger Mikkel Nielsen, der dog tilføjer, at systemet har kørt upåklageligt siden.

Han har ikke overblik over, hvad der er gået galt hos Styrelsen for IT og Læring (STIL), men fortæller, at han et kvarter inde i prøven fik besked fra den centrale sms-tjeneste, han er tilmeldt som prøveansvarlig, om, at den pågældende fejl var blevet rettet.  

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger