Hvert femte virksomhed, der bruger AI, beretter ikke om positive effekter

Gevinstrealisering
Hvis I skal have noget ud af projekterne, skal I jage gevinsterne. Illustration: Iskra Dinkova . Se større version
En ud af fem virksomheder, der bruger AI, rapporterer ikke om gevinster for indtjening, produkter eller beslutningsgrundlag, viser tal fra Danmarks Statistik. 
16. september 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Hver fjerde virksomhed i Danmark har taget AI i brug, men en femtedel af dem, beretter ikke om positive effekter for hverken indtjening, produkter eller beslutningsgrundlag.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der i dette års undersøgelse af it-anvendelse, er kommet længere ned i detaljen om AI-brug end nogensinde før. 

De næsten 1.500 virksomheder, der ifølge stikprøven bruger en form for AI, fik mulighed for at fortælle, om AI har haft en positiv effekt på indtjening, arbejdsgange, produkter, udvikling eller beslutningsgrundlag. 

Her valgte omkring 20 procent af respondenterne ingen af delene.

Værst står det til i bygge-og anlægsbranchen. Her er antallet af AI-virksomheder, der ikke beretter om positive effekter, tæt på 30 procent. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.