Her koster lyd og lys det samme som råhuset: Nyt læringscenter omslutter eleverne med 3D-lyd og billeder

Life Campus
Illustration: Rasmus Hjortshøj/LIFE Fonden.
Med 360 graders lyd i både laboratorier og multirum får skoleelever en totaloplevelse, når de jagter enzymer i avancerede laboratorier på Life Campus i Lyngby.
4. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Med en let bevægelse af pegefingeren på en tablet-­skærm styrer Anders Jørgensen den buldrende lyd af lava, der vælter op af en vulkan. Først bevæger lyden sig rundt langs væggene, så hen over hovedet på os.

Vi står i det nye multirum på Life Campus i Lyngby, hvor folkeskole- og gymnasieelever fremover skal inspireres af forskning og viden om enzymer, katalyse og sensor­teknologi i en ny 5.400 kvadratmeter stor undervisningsbygning.

Og når naturvidenskaben skal gøres appetitlig for børn og teenagere, skal der skrues helt op for den rumlige oplevelse af billeder og lyd:

»AV-installationerne i bygningen svarer til prisen på råhuset. Det betyder, at de akustiske og visuelle oplevelser i huset bliver ud over det sædvanlige. Hvis du vil imponere folkeskoleelever, så skal du altså stå tidligt op og levere rammer for undervisning, som de ikke kan få i den almindelige folkeskole,« siger Anders Jørgensen, der som projekt­leder hos rådgivningsvirksomheden Stouenborg har stået i spidsen for AV-installationerne på Life Campus. Bag byggeriet står Life Fonden med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Formålet med Life Campus er at løfte den eksperimentelle del af naturfagsundervisningen og give

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger