Helsingør Kommune: Vi må leve med risici for børnenes beskyttelse

Kronborg i Helsingør
Slottet Kronborg i Helsingør Kommune. Illustration: Helsingør Kommune. Se større version
Der skal være en balance mellem gode læringsværktøjer og privacy, understreger centerchef i Helsingør Kommune. Derfor skal børnene fortsat bruge Googles omtalte tjeneste Workspace for Education i undervisningen, selvom risici for elevernes databeskyttelse består.
9. december 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Det er umuligt for Helsingør Kommune at fjerne alle privacy-risici ved Googles tjeneste Workspace for Education, som folkeskoleeleverne har brugt i flere år.

Det har kommunen for nyligt opdaget, fortæller Kristjan Gundsø Jensen, centerchef i kommunens afdeling ‘Job, Borgerservice og Teknologi’, efter man langt om længe er kommet i mål med en risikovurdering for børnenes databeskyttelse.

Læs også: Efter kritik fra Datatilsynet: Helsingør-folkeskoler bruger stadig Google-software

Men fordi tech-gigantens programmer er gode i undervisningen, skal børnene fortsat bruge Workspace. Når man skal finde balancen mellem databeskyttelse og gode undervisningsværktøjer, er der nemlig nogle risici, man er nødt til at leve med:

»Der er nogle af dem [risiciene], vi bliver nødt til at leve med i forhold til, at vi rent faktisk har et produkt, vi gerne vil bruge, samtidig med, at risikoen vurderes at være lav,« siger Kristjan Gundsø Jensen.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.