Fjernundervisning bliver endnu en gang taget i brug – denne gang for at imødekomme flygtningepresset 

Danmarks Lærerforening, Regitze Flannov
Illustration: Kristian Brasen / Danmarks Lærerforening .
Antallet af ukrainske elever, som har brugt for skolegang, er nu så stort, at politikerne slækker på kravene til undervisningen, som blandt andet kan foregå online fra Ukraine, men det må kun være en nødløsning mener Lærerforeningen.
27. april kl. 21:50

Siden de ukrainske flygtninge begyndte at komme til Danmark efter krigen brød ud i slutningen af februar, har der været snak om det pres, det ville medføre på det danske skolesystem, og det lader man nu til at have taget bestik af fra politisk side.  

I hvert har et bredt flertal i folketinget vedtaget en aftale, som blandt andet gør det muligt for ukrainske elever at modtage fjernundervisning fra hjemlandet. Det gælder både i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og voksenuddannelserne. Ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skal det sikre kommunerne en ”helt ekstraordinær fleksibilitet”, til at tilrettelægge undervisnings- og pasningstilbud til ukrainske flygtninge, som det giver bedst mening. 

Allerede sidste uge var der tegn på, at justeringer i forhold til undervisningsmulighederne kunne være på vej, da Børne- og Undervisningsministeriet var ude og flage for en liste over godkendt ukrainske undervisningsmateriale og påpegede, at ukrainske flygtninge kunne benytte dem til hjemmeundervisning. Med den nye aftale går man altså et skridt videre. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger