Fildelingstjenester bekymrer 7 ud af 10 it-ansvarlige

Cloud data grafik
Organisationerne efterspørger en mere risikobaseret tilgang til databeskyttelse, så der også tages højde for, om amerikanske myndigheder rent faktisk bruger deres ret til at tilgå persondata. Illustration: Iskra Denkova. Se større version
Jo mere fildeling, jo større risiko for fejl, siger Peter Gustafsson, der er nordisk direktør i it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks.
29. september 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

7 ud af 10 it-ansvarlige er bekymrede for, at der sker fejl, når virksomhedens ansatte bruger fildelingstjenester som SharePoint og OneDrive.

Det skriver Computerworld på baggrund af en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks, der har spurgt 1.828 it-ansvarlige om bekymringen.

73 pct. deler bekymringen om fejl.

»Platforme som SharePoint og OneDrive har gjort samarbejde nemmere, men jo mere vi deler, jo mere sandsynligt er det også, at virksomhederne mister kontrol og overblik over, hvor sensitive data opbevares, hvem der har adgang til dem, og hvordan de er beskyttet,« siger nordisk direktør i Barracuda Networks Peter Gustafsson.

Virksomhederne bør ifølge Peter Gustafsson fokusere på backup og uddannelse af medarbejderne i, hvordan man deler og gemmer filer korrekt og hyppigt skanner sine fildelingstjenester.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.