Fantasternes tid er forbi: Nu diskuterer vi værdiskabende digitalisering

offdig
Illustration: Dansk IT.
Efter flere år med indlæg om teknologiens uendelige muligheder, beviste konferencen OffDig på to dage, at det digitale Danmark nu retter blikket mod værdiskabelse, etik og sikkerhed, skriver EduTechs søstermedie, DigiTech, i en analyse.
Analyse9. september 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Man skal ikke mange år tilbage for, at konferencer om it og digitalisering i høj grad bar præg af højtbesungne og mildest talt fantasifulde indlæg om de digitale teknologiers uanede perspektiver, behovet for at lave masser af fejl kombineret med en tøhø-attitude, når det gjaldt compliance og besværligheder som datasikkerhed og transparens.

Vi lægger skinnerne, mens vi kører, måtte man forstå.

Men noget har ændret sig. 

Det er indtrykket efter 48 timer på Dansk IT’s OffDig-konference, der de seneste dage har trukket 1.400 deltagere til Musikhuset i Aarhus for at diskutere den omsiggribende digitalisering.

Selvom det for ingen deltagere har været muligt at nå hverken hele eller halvdelen af programmet, så står det lysende klar for redaktionen på EduTechs søstermedie, DigiTech, at fokus har flyttet sig. 

Fantasterne var parkeret på de yderste spor, hvis de overhovedet var programsat, og mængden af indlæg fra ivrige og evigt optimistiske leverandører var erstattet af seriøs videndeling mellem offentlige aktører med kloge indspark fra den akademiske verden. 

Krydslæser man programmet finder man hurtigt et arsenal af indlæg om, hvorvidt vi “skal digitalisere for enhver pris”, om udfordringerne ved at lade kunstig intelligens sagsbehandle, og behovet for at jura og it danser helt tæt under både systemudvikling og drift. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger