Efter kritik fra Datatilsynet: Helsingør-folkeskoler bruger stadig Google-software

dikushin/Bigstock
Illustration: dikushin/Bigstock.
I Helsingør Kommune bruger folkeskoleeleverne fortsat Workspace for Education i undervisningen, efter kommunen har lavet en risikovurdering for børnenes databeskyttelse. Der er dog stadig risiko for amerikansk adgang til data, viser dokumenter.
25. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Helsingør Kommune er langt om længe kommet i mål med at undersøge, hvilke konsekvenser det kan have for skolebørns databeskyttelse, når de bruger Googles tjeneste Workspace for Education (tidligere kaldet G Suite for Education) i undervisningen.

Kommunen har udarbejdet en risikovurdering og en såkaldt ‘Transfer Impact Assessment’ (TIA) efter instruks fra Datatilsynet, der i starten af september afsluttede en længere sag, hvor man gav Helsingør et påbud om at få bragt sin GDPR-compliance i orden.

I afgørelsen skriver tilsynet også, at kommunen skal fjerne Googles tjeneste fra undervisningen, hvis man kommer frem til, at der er en høj risiko for børnenes databeskyttelse, som man ikke kan gøre noget ved.

Men i dag bruger eleverne i Helsingørs folkeskoler stadig Workspace, for ifølge risikovurderingen, Version2 har fået aktindsigt i, har kommunen nedbragt risici til et niveau, man har accepteret over hele linjen.

‘Nej’ til børne-profilering

Èt af de største problemer med børnenes brug af Workspace er risikoen for Googles efterfølgende profilering af eleverne til markedsføring, fortalte Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet, til Version2, da afgørelsen først kom.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger