Edtech-branchen mobiliserer over for børn ramt af krigen i Ukraine

Ukrainske skolebørn
Illustration: Tatsiana Goncharova.
Den europæiske edtech alliance har sat sig i spidsen for et initiativ, som skal lette kontakten mellem edtech-virksomheder og dem, der skal hjælpe ukrainske flygtninge tilbage på skolebænken.
7. april kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage

I takt med at flere og flere ukrainske flygtninge slår sig ned i andre europæiske lande, er udfordringerne med at få de ukrainske børn tilbage på skolebænken og deres forældre rustet til nyt arbejde for alvor også begyndt at melde sig.

I Danmark regner myndighederne med at modtage omkring 100.000 flygtninge fra Ukraine, mens det i andre europæiske lande forventes at lande på to, tre eller adskillige gange så mange. En meget stor del af de flygtninge vil være børn, som i større eller mindre grad har fået forstyrret deres skolegang.

Hos European Edtech Alliance, den fælleseuropæiske brancheorganisationen for virksomheder beskæftiget med digital uddannelsesteknologi, har man derfor meldt sig på banen for at assistere. Således har alliancen etableret et fælles netværk og en portal over de organisationer og virksomheder inden for edtech-sektoren, som ønsker at tilbyde deres tjenester til ukrainske flygtninge.

»Fællesnævneren for hele projektet har været, at der er et meget stort ønske og villighed til at hjælpe efter chokket over, hvad der sker i Ukraine. Derfor har det også virket fornuftigt at lave et paneuropæisk initiativ, som det vi arbejder på nu med denne portal,« siger Esben Trier, der er adm. direktør hos Edtech Denmark og medlem af bestyrelsen hos European Edtech Alliance, og som derfor agerer tovholder på projektet fra dansk side.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger