Digitalt værktøj skal fremme lysten til livslang læring

Læring
Illustration: Kasto/Bigstock. Se større version
Med en bevilling på ti millioner svenske kroner i ryggen vil svenske forskere udvikle et digitalt værktøj, der skal motivere folk på tværs af alder og uddannelsesbaggrund til at tilegne sig ny viden gennem hele livet.
2. december 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Mange forbinder måske begreber som ‘læring’, ‘dannelse’ og ‘kompetencer’ med noget, man tilvender sig på uddannelsesinstitutionerne, inden man tager skridtet videre ud i arbejdslivet. 

I de senere år har begrebet ‘livslang læring’ dog stigende grad udfordret den præmis og sat læring i et langt bredere perspektiv end selve skolegangen. 

Men hvordan motiveres folk til at tage del i rejsen, hvor vi tilegner os ny viden gennem hele livet? Og hvordan får vi alle samfundets lag med på den galej? 

Det spørgsmål har en gruppe svenske forskere fra Luleå University of Technology for nylig fået bevilliget godt ti millioner svenske kroner til at dykke dybere ned i, samtidig med at forskergruppen har sat sig for at udvikle et digitalt værktøj, der skal kunne motivere folk til den livslange læring. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.