Datatilsynet om Helsingørs Google-forklaring: »Man kan ikke bare tro på sin leverandør«

barn google
Illustration: Goodmoments/Bigstock. Se større version
Børnene i Helsingør skal fortsat bruge Google i undervisningen, men Datatilsynet kan endnu ikke vurdere, om det er lovligt eller ej. Kommunen mangler nemlig at sende vigtige oplysninger om samarbejdet med den amerikanske tech-gigant.
12. januar kl. 21:40

Man kunne fristes til at tro, at beslutningen var endeligt taget – at børnene i Helsingørs folkeskoler absolut har en fremtid med Googles tjeneste ‘Workspace for Education’ i undervisningen.

Efter et påbud fra Datatilsynet har kommunen nemlig lavet en risikovurdering for elevernes databeskyttelse, og på baggrund af den kører man fortsat videre med Workspace.

Selvom der er risici, man ikke kan gøre noget ved, skal det nemlig opvejes mod, at Google har et produkt, »som giver rigtig god mening som læringsplatform,« fortalte Kristjan Gundsø Jensen, centerchef i kommunens afdeling ‘Job, Borgerservice og Teknologi’, til Version2 tidligere på ugen.

Men meget kan nå at ændre sig endnu, for Datatilsynet er i gang med at følge op på sagen, og det materiale, man har modtaget fra Helsingør, er mangelfuldt. Derfor kan tilsynet ikke vurdere lovligheden af kommunens fortsatte håndtering af børnenes data, fortæller Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet. Man bedt kommunen om flere oplysninger.

»Nogle af informationerne har jeg fået, og dem skal jeg tage stilling til bagefter. Det her er mere for at få alle de faktuelle oplysninger, som jeg mener er nødvendige, for at vi overhovedet kan træffe en afgørelse i sagen,« siger han.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.