Danske skoler bruger mere IT end før coronanedlukningen

Computer i undervisningen
Illustration: NEC Corporation of America, CC-BY-SA 2.0. Se større version
En undersøgelse om brugen af IT i undervisningen på danske skoler viser, at lærerne bruger digitale værktøjer i højere grad end før coronaepidemien.
3. november 2021 kl. 15:59
errorÆldre end 30 dage

I foråret 2020 fik danske skoler ligesom store dele af resten af verden den bundne opgave, at man på kort tid skulle omlægge undervisningen fra klasseværelset til fjernundervisning med digitale redskaber. Da lærere og elever vendte tilbage til skolerne, benyttede de ikke lejligheden til omsider at slukke for skærmen. Tværtimod bruges der mere IT i danske skoler end før corona. Det viser en undersøgelse blandt danske lærere, der blev stillet samme spørgsmål om deres brug af IT i 2018 før coronanedlukningen.      

”Man kunne have forestillet sig, at erfaringerne med nedlukningerne ville have betydet en dalende opbakning blandt lærerne. Men det er altså ikke tilfældet. I stedet har  det tilsyneladende ført til øget brug af it, også i den ordinære undervisning efterfølgende,” siger adjunkt Jacob H. Christensen fra DPU, Aarhus Universitet. Han har været national forskningskoordinator for den ekstraordinære ICILS-undersøgelse ICILS Teacher Panel. Resultaterne er netop blevet offentliggjort i bogen ”It i skolen under coronapandemien”, der kan downloades som PDF.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.