Corona spænder ben for universiteternes store it-projekt: “Vi kan ikke købe de løsninger, vi havde forestillet os”

De danske universiteter skal have et nyt administrationssystem som erstatning for det komplekse og problemramte STADS, der har kørt siden 90'erne. Men et corona-ramt marked forsinker nu det vigtige projekt, der også kompliceres af Schrems II-dommen.
21. april 2021 kl. 09:47
errorÆldre end 30 dage

De danske universiteter lever livet på kanten, når det kommer til it-understøttelse af administrationen.

It-projektet Kopernikus skal munde ud i en erstatning for det aldrende STADS-system, der lige nu betyder, at universitets-administrationen lever under en konstant trussel om om it-nedbrud, men det vigtige projektet bliver nu forsinket.

I efteråret var Uddannelses- og Forskningsministeriet sammen med universiteterne i gang med at forberede en udbudsproces, og der var en god dialog med primært amerikanske leverandører, der havde nye produkter på vej.

Læs også: Nyt fælles-it på danske universiteter: Spor fra Sundhedsplatformen skræmmer

Men ifølge kontorchef Flemming Bøge betyder corona-krisen at leverandørerne - i hvert fald på den korte bane - ikke kan levere det, man er blevet stillet i udsigt.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.