Center for it i undervisningen gør status over de første leveår: Lederne har for alvor fundet ud af, at man er nødt til at fokusere på it

Axel Hoppe, centerchef for videnscenter for it i undervisningen
Hos center for it i Undervisningen ser chef Axel Hoppe flere mulige tiltag for at fremme brugen af it på erhvervsskolerne yderligere. Illustration: Center for it i Undervisningen. Se større version
En ny evaluering har givet center for anvendelse af it i undervisningen, CIU, særdeles positive tilbagemeldinger på arbejdet over de første tre år, og det giver chef Axel Hoppe et ekstra rygstød i forhold til de nye projekter og arbejdsmetoder, som skal tegne profilen for centeret fremover.
Interview13. januar kl. 05:30

Det var en forholdsvis blank tavle, som Axel Hoppe skulle sætte sit præg på, da han for tre år siden blev ansat som centerchef hos center for it i undervisningen, CIU, der har til formål at udbrede brugen af it på de danske erhvervsskoler. Kontoret var stort set tomt bortset fra ham selv og en computer, da han tiltrådte stillingen i februar 2019. 

Siden er der sket meget, og for nylig er en evaluering landet, som gør status over de første års arbejde. Egentlig er det en afslutningsevaluering, da den oprindelige finansiering kun strakte sig til og med 2021, men den er siden blevet udvidet til 2024. 

»Når jeg skal beskrive udviklingen, så siger jeg som regel, at vi gik fra at være et ukendt center, som ringede rundt og spurgte om vi måtte komme på besøg hos erhvervsskolerne til nu at være et center, som skolerne nu ringer til for at høre, om vi vil være med til deres projekter,« siger Axel Hoppe til Edutech. 

Umiddelbart lader den selvopfattelse fra centerchefen også til at flugte pænt med evalueringen, som blev offentliggjort tidligere i januar. 

Her fremgår det, at 95 pct. af respondenterne mener, at CIU i høj eller i nogen grad bidrager positivt til at styrke brugen af it på erhvervsuddannelserne. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.