Boganmeldelse: Bliv din egen digitaliseringsekspert gennem 25 udviklingsprojekter

No-code
No-code af Jacob Bøtter. Illustration: Fat Cat Press. Se større version
No-code er for dig, der er ekspert i alt andet end kode. Sådan sælges budskabet i Jacob Bøtters bog om programmering, der både er målrettet helt nye programmører og garvede udviklere, men som ligeledes har et enormt potentiale til it-undervisning. Og ifølge anmelder Lars Emil Christensen er et pc-kørekort nok en god idé at have som minimum, men har du styr på det basale, er du klar til at gå i gang.
Idéer28. april 2021 kl. 21:00
errorÆldre end 30 dage

Bogen er læst af it- og udviklingschef i Teknologiens Mediehus Lars Emil Christensen, der her giver sin anmeldelse af bogen. 

Da jeg så bogen første gang, var det hverken titlen eller omslaget, der slog benene væk under mig. Jeg kendte til no code-konceptet, og har nok været no-coder, før det for alvor blev begrebsliggjort. Da jeg læste forordet, blev jeg dog besnæret. I bogen foreslås det, at man læser bogen over 12 uger, tilpasset i moduler. Jeg læste den på tre.

No code-konceptet går ud på, at man gennem forskellige værktøjer og platforme kan bygge sin egen software – nærmest uden at skrive en eneste linje kode. I bogen sættes der ingen forudsætninger for dine evner, men i takt med, at du bliver introduceret til værktøjerne, opfordres du også til at teste og bygge dine egne prototyper. 

Bogen er ikke kun målrettet ledere og specialister, men er en opfordring og en introduktion til dig, der blot er nysgerrig på digital teknologi eller er på en arbejdsplads, som stadig bliver mere digital. Gennem 25 projekter lærer man at implementere og teste sine egne ideer. I den første halvdel bliver man introduceret til værktøjerne, deres alternativer og hvilke muligheder, de giver. Derefter skal du selv i gang med at bygge. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.