Aarhusiansk accelerator åbner metaverset for studerende: Vi kan ikke lade tech-giganterne sætte alle standarderne 

Stibo
Illustration: Stibo.
Stibo Accelerator, som arbejder med at bygge bro mellem virksomheder og studerende, har sat gang i en metavers-platform, som skal gøre begge typer af brugere – og Stibo selv – klogere på, hvad der ligger bag hypen.
16. juni kl. 04:22

Når Stibo Accelerator har taget initiativ til at etablere sin helt egen metaverse-platform, så er det først og fremmest et spørgsmål om at ville være på forkant med udviklingen. 

Det fortæller Karsten Dehler, som står i spidsen for acceleratoren, der er et innovationsinitiativ fra den danske it-koncern Stibo Gruppen. 

»Vi er nødt til at begynde at eksperimentere med metaverset allerede nu, hvor teknologien er så umoden og man ikke helt ved, hvor den ender henne. Hvis ikke vi gør det, så ender det er med, at det er de store tech-giganter, der bestemmer alle standarderne og når vi så kommer på om fem år, så har de besluttet det hele,« siger han om baggrunden for, at acceleratoren har investeret i en metavers-platform. 

Stibo Accelerator har eksisteret siden 2014 og tager som regel studerende ind, når de skriver speciale, og har brug for at blive sat i forbindelse med virksomheder, som kan gøre deres forskning mere virkelighedsnær. Typisk indlemmer Stibo Accelerator 20 studerende per ansøgningsrunde på projekter inden for digital innovation. 

»Det vi er interesserede i er radikal innovation, altså nye teknologier eller anderledes måder at bruge eksisterende teknologi på. Så det er ikke noget, vi gør for at skabe nye produkter eller services, vi kan sælge i morgen, og det er også tilfældet med det her projekt,« forklarer Karsten Dehler. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech skriver til professionelle, der arbejder med digitale- og teknologiske uddannelsesløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger