Årets digitale uddannelse: Fjernundervisning, frustration over databehandleraftaler og Unilogin-raseri 

Fyrværkeri
Illustration: inmicco via Bigstock. Se større version
Fjernundervisningen er løbet med en stor del af opmærksomheden i 2021, men det er langt fra den eneste historie, der har præget året, som blandt andet også har været mærket af problemer med databehandleraftaler og en strid om prisen for Unilogin.  
22. december 2021 kl. 21:40

Mens 2021 så småt er ved at rinde ud, er det blevet tid til at gøre status over året, der også har været det første af slagsen for Edutech som medie. 

Ligesom 2020 har 2021 desværre også stået meget i pandemiens tegn, herunder også i uddannelsessystemet, som i stigende grad bliver kørt digitalt. Fjernundervisningen og dens udfordringer er selvfølgelig langt fra den eneste dagsorden, der har hersket inden for den danske verden af uddannelsesteknologi i 2021, men den er svær at komme uden om. 

Særligt er den svær at overse her ved udgangen af året, hvor covid-19 igen har ført til en nedlukninger på tværs af landet, herunder også folkeskolen, efter vi har nydt godt af flere måneder med åbent samfund og mere eller mindre åbne skoler. 

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.