12 organisationer etablerer alliance: Teknologiforståelse skal ind i alle dele af uddannelsessystemet

Danmarks Lærerforening, Regitze Flannov
Regitze Flannov, formand for undervisningsudvalget hos Danmarks Lærerforening vil have en grundig forberedelse, før Teknologiforståelse bliver introduceret som et nyt fag i alle danske skoler. Illustration: Kristian Brasen / Danmarks Lærerforening . Se større version
Lærerforeningen og Dansk Erhverv er blandt de 12 organisationer fra uddannelses- og erhvervslivet, som vil arbejde for at få integreret faget teknologiforståelse på tværs af uddannelsessystemet. 
21. december 2021 kl. 14:24

Mens man venter på, at Børne- og undervisningsministeriet beslutter sig for, hvordan der skal følges op på den treårige forsøgsperiode med faget Teknologiforståelse i Folkeskolen, har interessenter inden for det danske uddannelsessystem og erhvervsliv taget sagen i egne hænder. 

Ifølge Folkeskolen.dk har 12 organisationer nemlig sluttet sig sammen i Den Nationale Alliance for Teknologiforståelse, som skal arbejde for at få faget ind i alle niveauer af uddannelsessystemet. 

»Alliancen består af folk fra hele uddannelsessystemet fra grundskole til universiteter, fordi vi er opmærksomme på, at der skal ske en kapacitetsopbygning hele vejen op. Vi skal tage ved lære af den svære introduktion af natur/teknik, hvor man indførte faget, inden vi var klar til at modtage det,« lyder det fra Regitze Flannov, formand for lærerforeningens undervisningsudvalg. 

Udover Danmarks Lærerforening og Dansk Erhverv tæller medlemmerne i alliancen Kommunernes Landsforening, Danske Professionshøjskoler, Danske Gymnasier, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne, Danske Universiteter, Dansk Metal, Dansk Industri, Københavns Professionshøjskole, Skolelederforeningen og Danske Erhvervsakademier.

Få fuld adgang til EduTech

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til EduTech
Alt indhold på EduTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.