Videomøder på Zoom og Teams: Kvinder lyder dårligere end mænd

Forskere har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Kvindestemmer opfattes som mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mændenes stemmer, viser en ny undersøgelse fra SDU.
Brugen af videomøder er eksploderet under coronakrisen. Skoleelever, undervisere og stort set alle virksomheder bruger enten Zoom, Teams eller Skype.
Vil du have fuld adgang til EduTech?

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her
Om undersøgelsen
  • Bag undersøgelsen står Oliver Niebuhr, lektor ved Center for Industriel Elektronik på SDU, og adjunkt Ingo Siegert fra Universität Magdeburg.

 

  • De to forskere spurgte testlyttere om deres indtryk af optagede stemmer.

 

  • Professionelle højttalere gav lydeksempler, der skulle klassificeres på en skala fra et til ti. Kvindernes stemmer klarede sig markant dårligere.

​​​​​​​

  • De kvindelige talere manglede den følelsesmæssige komponent, der giver sproget et karismatisk udtryk.

Kilde: SDU