Philip Rossen står bag sprogundervisningsportalen Justlearn og platformens nye læringsfeed.
Philip Rossen står bag sprogundervisningsportalen Justlearn og platformens nye læringsfeed.

Foto : Philip Rossen

Ung iværksætter: »Jeg er godt på vej til at skabe verdens førende undervisningsplatform«

23-årige Philip Rossen står bag virksomheden Justlearn, som tilbyder online sprogundervisning i hele verden. Nu får brugerne også et nyt socialt netværk med mulighed for at dele læringsindhold.

Forberedelsen til en tysk årsprøve i 1.g på blev startskuddet for idéen til sprogundervisningsplatformen Justlearn. Philip Rossen var ikke god til tysk. Og der var ikke nogen i hans familie eller omgangskreds, der ville tale tysk med ham, så han kunne forberede sig til årsprøven. 

Så han besluttede sig for selv at gøre noget. 

»Jeg undersøgte, om der var nogen online, som kunne snakke lidt med mig. Så jeg fik kontakt til en tysker, som jeg skypede med i noget tid for at få øvet det tyske,« forklarer Philip Rossen.

Og den ekstra indsats betalte sig. Han fik karakteren 12. 

»Jeg tænkte, at det var mega smart, det jeg havde gjort. Så på vej hjem fra prøven tænkte jeg, at det må kunne gøres endnu smartere. Og så skabte jeg Justlearn,« siger Philip Rossen, som i slutningen af 2.g droppede ud af gymnasiet for at koncentrere sig om virksomheden. 

Ved hjælp af en række videoer på YouTube og gode råd fra en programmør fra Indien lærte den 23-årige iværksætter på kort tid selv at programmere. Den nye viden blev brugt til at skabe det, der i dag er sprogundervisningsplatformen Justlearn, der giver mere end 100.000 brugere mulighed for at blive undervist i 60 forskellige sprog.

Nyt socialt netværk for læring 

I løbet af sommeren 2015 valgte Philip Rossen at satse fuldt ud på Justlearn.com, og hjemmesiden gik online i 2018. Han fik tilknyttet sprogundervisere og hurtigt begyndte kunderne at henvende sig for at få online privatundervisning. 

»Det gik rigtig hurtigt, så der måtte være et hul i markedet. Og siden er det bare fortsat med at stige,« siger Philip Rossen.

Nu har den unge iværksætter fra Kolding udvidet Justlearn.com med et netop lanceret læringsfeed, hvor brugere fra hele verden kan dele læringsindhold med hinanden. 

Læringsfeed

Målet med det nye læringsfeed er at skabe verdens førende undervisningsplatform.

Illustration: Philip Rossen

»Når man tænker på, at kvalitetsuddannelse er en del af de 17 verdensmål, kan det godt undre mig, at et læringsfeed som vores ikke allerede eksisterer. Jeg synes, at alle bør have adgang til gratis læring, der passer til ens behov. Samtidig er der brug for en måde at finde frem til det bedste læringsindhold på tværs af landegrænser. Den udfordring kommer brugerne til at løse på vores platform«, siger Philip Rossen.

Når brugere fra hele verden deler godt læringsindhold om eksempelvis astronomi eller sprogundervisning i feedet, afgør antallet af likes, kommentarer og delinger, hvor højt oppe i feedet det forskellige indhold kommer til at ligge. Læringsfeedet er gratis for brugerne.

»Vi er godt på vej til at skabe verdens førende undervisningsplatform. Det er målet. Nu har vi skabt et fællesskab for læring, hvor eleverne ikke kun møder underviserne, men hvor de også møder hinanden og deler erfaring og viden,« siger Philip Rossen.  

Brugerne kan gennem læringsfeedet dele både videoer, billeder og tekster på Justlearn. Derfor er det ikke kun uddannede lærere, der kan dele indhold på platformen. Af samme årsag er algoritmen indrettet på en måde, der sikrer brugerne relevant indhold.

»Med tiden vil algoritmen kunne aflæse, hvad de enkelte brugere interesserer sig for. Det sikrer, at det læringsindhold, der kommer øverst i feedet, passer til den enkelte brugers faglige niveau og interesse,« siger Philip Rossen. 

Tog fart under corona

Justlearn, der indtil nu primært har været en platform for online sprogundervisning, nærmer sig 200.000 besøgende hver måned og har 118.000 registrerede brugere. De tilbyder også undervisning gennem deres app, som nu har over 10.000 downloads på Google Play. 

Siden opstarten i 2018 er det gået stille og roligt fremad for virksomheden. Men da coronavirus ramte verden, eksploderede væksten i den lille iværksættervirksomhed.

Før corona omsatte Philip Rossen for cirka 50.000 kroner om måneden. Da det var på sit højeste under corona var tallet cirka 160.000 kroner. I dag ligger det på omkring 100.000 kroner.  

»Der var pludselig kæmpe stor efterspørgsel. Sprogskolerne lukkede ned, og flere var hjemme og havde tid og lyst til at lære et sprog. Og med privatundervisning, som vores, lærer du også en anden person at kende, og det kan nogle gange føre til et venskab og viden om en andens kultur,« siger Philip Rossen. 

Justlearn har tre typer af abonnementsløsninger: 2 lektioner om måneden for cirka 180 danske kroner, 4 lektioner om måneden for cirka 300 kroner om måneden og 6 lektioner om måneden for cirka 425 kroner. 

Med en omsætning, der er vækstet fra omkring 100.000 kr. i 2019 til omkring 1 million kr. i 2020, 1.000 gennemførte lektioner om måneden og over 100.000 brugere har Justlearn allerede vist flotte resultater. Derfor valgte Philip Rossen at tilføje det nye læringsfeed på hjemmesiden. 

Projektet har allerede vakt interesse hos investorer, der har investeret 200.000 kroner i platformen. Derudover har virksomheden sikret et lån på 600.000 fra Vækstfonden. Så den samlede investering i Justlearn ender på 800.000 kroner. 

Desuden har Amazon fået øjnene op for Justlearn gennem uddannelsesprogrammet EdStart. Det betyder, at den amerikanske internethandelsvirksomhed giver virksomheden billig hosting og kredit til at drive hjemmesiden, hvilket gør det muligt at håndtere millioner af besøgende brugere og opslag. 

Investeringen og hjælpen fra Amazon skal bruges til at tilbyde et bedre produkt til Justlearns brugere. 

»Vi oplever, at flere undervisere har svært ved at samle materiale til undervisningen. Det vil vi gøre nemmere ved at skabe en portal med tilgængelige læringsmaterialer, der er tilpasset den online én til én undervisning. Sprogunderviserne skal kunne tilgå dem, så både underviserne og brugerne kan få glæde af bedre undervisning,« siger Philip Rossen.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her
Philips gode råd til nye iværksættere af digitale værktøjer til undervisning

1) Lancér dit produkt hurtigt 

Hvis Philip Rossen kunne lave én ting om på sin egen rejse med Justlearn ville det være at lancere sin hjemmeside meget hurtigere frem for at bruge flere år på at udvikle platformen. 

2) Sats på app-markedet 

»Tiderne er skiftet, siden jeg begyndte at arbejde på min hjemmeside i 2015. Nu er apps blevet langt mere populære. Og der er helt klart et hul i markedet for apps om læring,« siger Philip Rossen. 

3) Tro på dig selv 

Du behøver ikke at finde på en helt ny type platform eller idé. Du kan også lave en forbedret version af noget, der allerede findes, forklarer Philip Rossen. 

»Da jeg startede min hjemmeside, fandtes der mange sproglæringsplatforme, men jeg havde troen på, at jeg kunne gøre det langt bedre end de eksisterende platforme. Så man skal tro på sig selv,« siger han. 

4) Find en mentor 

»Det, som har hjulpet mig mest, var at finde en anden iværksætter, som havde opbygget og solgt en virksomhed. Rådgivning kan være en kæmpe hjælp, når man er ny i gamet. Læring og viden er vigtigt,« siger Philip Rossen.  

En god måde at finde en mentor på er ved at bruge LinkedIn. 

Kilde: Philip Rossen, stifter og direktør af Justlearn