De yngste elever har modtaget mindst fjernundervisning under corona, mens 5.-8. klasse toppede med 37 procents fjernundervisning i skoleåret 2020/21.
De yngste elever har modtaget mindst fjernundervisning under corona, mens 5.-8. klasse toppede med 37 procents fjernundervisning i skoleåret 2020/21.

Foto : Bigstock / melis

Så meget fjernundervisning har skoleeleverne modtaget under corona

Det seneste skoleår har for eleverne i 5.-8. klasse bestået af 37 procents fjernundervisning, viser en opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet. Se tallene for alle klassetrin her.
Hvor meget af folkeskoleelevernes undervisning er egentlig foregået bag skærmen, siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned i marts sidste år?
Vil du have fuld adgang til EduTech?

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her
Fakta om opgørelsen

Opgørelsen tager udgangspunkt i folkeskolelovens § 14 b om krav til undervisningstidens samlede varighed, og at det typiske skoleår består af gennemsnitligt 200 skoledage.

 

Derfor antages det i opgørelsen, at eleverne modtager følgende undervisningstimer pr. skoledag.

  • Børnehaveklassen og 1.-3. klassetrin modtager 5,5 undervisningstimer pr. skoledag
  • 4.-6. klassetrin modtager 6,6 undervisningstimer pr. skoledag 
  • 7.-9. klassetrin modtager 7 undervisningstimer pr. skoledag. 


Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet