Producer Es og violinist Christine Enevold i studiet.
Producer Es og violinist Christine Enevold i studiet.

Foto : Danmarks Underholdningsorkester

Ny digital læringsplatform skal øge interessen for klassisk musik i grundskolen

Danmarks Underholdningsorkester har netop lanceret OPDAG MUSIKKEN – en ny digital læringsplatform for børn og unge, der skal bidrage til, at den klassiske musik får en højere prioritet på skoleskemaet.
Nu kan børn i grundskolen møde klassisk musik på en ny måde med den netop lancerede digitale læringsplatform OPDAG MUSIKKEN, som er udviklet af Danmarks Underholdningsorkester. 
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her
FAKTA OM OPDAG MUSIKKEN

I SYMFONIA-videoerne kan eleverne blandt andet lære om Beethovens liv via et collage-animeret-dukketeater. De introduceres til at lave beats til Brahms og blive inspireret af streetdance til Mozart.

TANTE MUSIKAS MUSIKTIME byder på inspiration til de yngste skoleelevers første møde med den klassiske musik. Her møder de musikerne, deres instrumenter og den musik de spiller - og introduceres til node- og rytmelære.

I KLASSISKE MESTERVÆRKER præsenteres eleverne for en række af musikhistoriens store værker. Først introduceres musikken kort af en vært og herefter kan eleverne lytte til værket indspillet af Danmarks Underholdningsorkester.

Videoerne om INSTRUMENTERNE i orkestret giver en personlig og dybdegående vinkel på hvert instrument, hvor en musiker fra orkestret både giver eleverne et pædagogisk indblik i instrumentets opbygning, demonstrerer dets lyd og fortæller interessante anekdoter om sit eget forhold til instrumentet.

Kilde: Danmarks Underholdningsorkester