Når kommuner ikke laver risikovurderinger for børns databeskyttelse, så er det rent held, hvis de rammer det rigtige sikkerhedsniveau ifølge Datatilsynet.
Når kommuner ikke laver risikovurderinger for børns databeskyttelse, så er det rent held, hvis de rammer det rigtige sikkerhedsniveau ifølge Datatilsynet.

Foto : Irena_Geo, BigStock

Kommuner sylter risikovurderinger og sender blindt børne-data til Microsoft

13 ud af 22 kommuner mangler en risikovurdering af børns databeskyttelse, når eleverne bruger Office 365 i undervisningen, og derfor er det rent held, hvis man rammer det rigtige sikkerhedsniveau, slår Datatilsynet fast. Flere kommuner afviser indsigt.
Den er gal igen med danske kommuners indsats for skolebørns databeskyttelse.
Vil du have fuld adgang til EduTech?

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her

Nævnte firmaer

Faktaboks

Listen viser kommunerne, der hverken har lavet en risikovurdering eller konsekvensanalyse af børns databeskyttelse ved brug af Office 365 og Onedrive:

Assens, Bornholm, Brønderslev, Esbjerg, Holstebro, Høje Taastrup, Kolding, Nordfyns, Nyborg, Ringkjøbing-Skjern, Slagelse, Stevns, Ærø

Slagelse Kommune er også på listen over Google-kommuner, der ikke har lavet risikovurderinger af børns databeskyttelse ved brug af G Suite for Education, som fremgår af en tidligere artikel. Det er, fordi nogle skoler i Slagelse bruger G Suite, og andre skoler bruger Office 365.