Kommuner: Danmarks skolesystem er blevet afhængigt af Google og Microsoft

Foto : Foto: bennymarty / Bigstock

Kommuner: Danmarks skolesystem er blevet afhængigt af Google og Microsoft

De danske folkeskoler kan ikke uden videre smide Google og Microsoft på porten, selv hvis de gerne ville. Undervisningen er afhængig af samarbejdsplatformene, og der findes ingen EU-baserede alternativer.
Cloud er fremtiden, var den kontante besked til kommunerne, da den danske folkeskole skulle digitaliseres. Nu er forældre bekymrede for deres børns databeskyttelse, og GDPR sender kommunerne på overarbejde. For når elever i den danske folkeskole skal arbejde sammen online, sker det i de fleste kommuner gennem Microsofts samarbejdsplatform, Office 365, eller Googles ditto, G Suite for Education.
Vil du have fuld adgang til EduTech?

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her

Nævnte firmaer