Kommunal it-forening føler sig ladt i stikken efter kontroversiel cloud-dom: “Det giver ingen mening."

Foto : Nanna Skytte

Kommunal it-forening føler sig ladt i stikken efter kontroversiel cloud-dom: “Det giver ingen mening."

Schrems II-dommen har skabt massiv usikkerhed om fremtiden for centrale it-setups i Danmark baseret på amerikanske cloud-tjenester. Det gælder blandt andet brugen af Microsoft og Google i landets folkeskoler - og nu råber formanden for it- og medievejlederne om hjælp.
Danmark er verdensmester i offentlig digitalisering, og det er i dag svært at forestille sig eksempelvis en dansk folkeskole uden digitale hjælpemidler. Kommunerne bruger i stor stil amerikanske cloud-produkter fra primært Google og Microsoft i forbindelse med undervisningen, men siden Schrems II-dommen sidste sommer underkendte Privacy Shield-ordningen og erklærede USA for usikkert data-land, har tvivlen hersket i det kommunale.
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her