Dumpede Microsoft efter EU-dom: Derfor blåstempler Kombit AWS og Aula

Foto : Kombit

Dumpede Microsoft efter EU-dom: Derfor blåstempler Kombit AWS og Aula

Efter Schrems II-dommen valgte Kombit sidste år at stoppe med at indgå nye aftaler med Microsoft som databehandler. Samtidig kører Aula-løsningen videre med danske børns persondata på AWS-infrastruktur. Version2 har fået aktindsigt i de interne overvejelser om sikkerheden i folkeskolens kommunikationsplatform.
Schrems II-dommen, der sidste sommer stemplede USA som et usikkert tredjeland, har sendt chokbølger gennem it-organisationer over hele Europa, der lige siden har haft svært ved at svare på, om deres amerikanske cloud-løsninger stadigvæk er lovlige.
Vil du have fuld adgang til EduTech?

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her
Om Adam Fribo

Redaktør på DigiTech. Adam er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere dækket offentlig it for både Version2 og Computerworld.