Digital læring: Hvorfor Uruguays skolebørn klarer sig godt under pandemien

Foto : Rido81 / Bigstock

Digital læring: Hvorfor Uruguays skolebørn klarer sig godt under pandemien

Hvert barn får en bærbar computer fra staten sammen med online undervisningsmateriale og animerede skolebøger. Skolelederforeningen i Danmark ønsker sig samme løsning.
Egen bærbar computer, digitale skolebøger med videnskabelige eksperimenter, lektier i form af online-quizzer, interaktive videokonferencer, animerede skolebøger og chats mellem elever og lærere.
Vil du have fuld adgang til EduTech?

EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.

Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her
Fakta: Uruguays skolesystem

I Uruguay går 85 procent af alle skolebørn på offentlige skoler.

I modsætning til Uruguay har skolegangen i andre lande i Latinamerika lidt betydeligt. UNICEF mener, at omkring en tredjedel af alle latinamerikanske børn ikke lærte noget i skolen sidste år.

Plan Ceibal koster cirka 600 danske kroner per barn hvert år. Det inkluderer computer, lærermateriale, læreruddannelse og internet på skoler. Forældre ender endda med at spare penge, fordi de skal købe færre bøger og undervisningsmateriale.

Kilde: Spiegel International