Ingeniøruddannelserne i Sønderborg bor i det nybyggede Center for Industriel Elektronik, som er en del af viden- og kulturcenteret Alsion
Ingeniøruddannelserne i Sønderborg bor i det nybyggede Center for Industriel Elektronik, som er en del af viden- og kulturcenteret Alsion

Foto : Jørgen True Scanpix

40 procent af de tekniske studerende i Sønderborg kommer fra udlandet: Nu trues engelsksprogede uddannelser med lukning

Loft over ­engelsksprogede uddannelser vil ramme ­regionale ingeniøruddannelser. DTU-rektor foreslår alternativ til at oprette nye uddannelser ude i landet. Med sit udspil ‘Tættere på’ sigter S-regeringen mod at oprette 7.500 nye uddannelsespladser uden for de store byområder. Heraf skal de 4.500 skabes ved udflytning, som opnås ved at begrænse optaget i de store byer.
Få fuld adgang til EduTech?
EduTech er for professionelle, der arbejder med digital undervisning og formidling som underviser i grundskolen, på en videregående uddannelsesinstitution eller som udvikler, indkøber eller professionel bruger af digitale uddannelses-, event- og kursusløsninger. EduTech giver indblik i nye teknologiske løsninger, didaktik, brugernes behov og politiske rammevilkår inden for digital undervisning.
Prøv EduTech

EduTech skriver til lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger. Vi giver dig ny viden, cases og erfaringer med læring og teknologi. Få tre ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

Klik her

Nævnte firmaer