Nyt værktøj hjælper virksomheder i gang med dataetik

De danske universiteter er gået i gang med at opbygge en ‘sandkasse’ af syntetiske patientdata, som studerende kan øve sig på uden at komme i konflikt med GDPR.
Illustration: Bigstock/MchlSkhrv. Se større version
Branchenyt18. oktober 2021 kl. 06:00

I takt med at anvendelsen af data og ny teknologi vokser, er det vigtigere end nogensinde at etablere en dataetisk praksis, mener Dataetisk Råd. 

Rådet har derfor udviklet et værktøj, virksomheder kan benytte til at træffe dataetiske beslutninger både i hverdagen og i forbindelse med større strategiske valg.

»Jeg oplever, at mange virksomheder, myndigheder og organisationer vægter ordentlighed, troværdighed og tillid højt, og at virksomheder er opmærksomme på konkurrencefordelene ved at have dataetisk orden i butikken. Men etiske vurderinger kan være svære at sætte i system og indarbejde i den daglige praksis. Og hvordan kommer man i gang?,« siger Johan Busse, formand for Dataetisk Råd.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.