Nyt center for klinisk kunstig intelligens skal forbedre sundhedsvæsenet

 Gem Hent forhåndsvisning Digital tunnel cyberspace and digital data network connections concept. Transfer digital data hi-speed internet, Future technology digital background concept.
Illustration: KanawatVector // Bigstock .
Branchenyt18. januar 2021 kl. 10:37

Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet går sammen om et nyt center for klinisk kunstig intelligens, der skal levere nye løsninger til sundhedsvæsenet.Centeret, CAI-X, er det første af sin slags. Det skriver SDU.

Omkring 20 forskningsprojekter er allerede sat i gang, og på sigt er ambitionen, at centeret skal være verdensførende inden for klinisk kunstig intelligens. 

Projekterne skal tilbyde intelligente løsninger på konkrete problemer i sundhedsvæsenet i form af eksempelvis intelligente scanninger og analyser af sygdomsaktiviteten i gigtpatienter eller en intelligent kamerapille, der sluges af patienten og fotograferer sin vej gennem tarmsystemet.

»Vi står i en situation, hvor efterspørgslen på sundhedsydelser stiger, mens der er mangel på kvalificeret personale. AI-løsninger vil bidrage til, at vi kan undersøge flere patienter hurtigere og samtidigt sikre den højest mulige kvalitet i behandlingen,« siger Bjarne Dahler-Eriksen, lægelig direktør på OUH.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskningscenteret skal dække alle kliniske områder på OUH og skal foruden private virksomheder samarbejde med kommuner og andre forskningscentre og hospitaler.

Debatten er slået fra på dette indhold