Danske forskere vinder international pris

ITU
Illustration: ITU.
Branchenyt28. oktober 2020 kl. 14:29

To forskere fra IT-universitetet i København modtog i begyndelsen af denne måned den internationale Herbert Gottweis-pris.

Lektor Morten Hjelholt og tidligere adjunkt Jannick Schou modtog prisen for den bedste forskningsartikel med deres kritiske analyse af de danske digitaliseringsstrategier i Digitalizing the welfare state: citizenship discourses in Danish digitalization strategies from 2002 to 2015.

»I artiklen viser vi historisk fremkomsten af den ”digitale borger” og hæfter os ved, at denne figur ikke er neutral. Den er derimod ladet med værdier og forestillinger om, hvordan en borger bør agere i nutidens velfærdssamfund. Vi viser et digitaliseringsideal, hvor borgeren er selvhjulpen, selvbetjent og personligt ansvarlig for sin relation til det offentlige. Under de flotte strategier og digitale designs finder vi så at sige aktive forestillinger om, hvordan mennesker bør leve deres liv«, siger lektor Morten Hjelholt i en pressemeddelelse fra IT-universitetet i København.

Herbert Gottweis-prisen for bedste forskningsartikel uddeles hvert år af det internationale akademiske forlag Taylor & Francis. I år bestod dommerpanelet af Samantha Majic, Helen Sullivan and Imrat Verhoeven.

Debatten er slået fra på dette indhold