Borgere klager over MitID, der på flere tjenester ikke virker

5. januar 2022 kl. 14:351

Flere borgere, der er gået over til at anvende MitID, har i den seneste tid klaget over, at det nye digitale nøglekort, der skal erstatte NemID, på flere tjenester fortsat ikke kan anvendes.

Det skriver Ekstra Bladet, der har været i kontakt med Digitaliseringsstyrelsen om kritikken af overgangsfasen, der har frustreret flere borgere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her oplyser styrelsen til Ekstra Bladet, at man dog ikke er tvunget til at bruge MitID endnu, selvom du har taget tjenesten i brug. Dog med undtagelse af login på netbanker: Her skal du bruge MitID for at logge ind, når først du har taget den nye tjeneste i brug. 

For øvrige tjenester virker MitID fortsat frem til sommer.

Digitaliseringsstyrelsen erkender overfor Ekstra Bladet, at det har været en svær opgave at kommunikere simpelt og effektivt om noget, der i virkeligheden er forvirrende for mange. Styrelsen mener dog, at de har gjort deres bedste for at kommunikere budskabet ud om, at borgerne skal beholde det gamle id frem til 2022.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. juni 2022 kl. 22:20

Hej

I dag skriver vi den 26 juni og nu skulle familien (2 voksne + 2 teenagere) kravle på det berygtede MitID. Ved godt at det er i sidste øjeblik, men der er kun 24 timer i døgnet. Flere af vores venner havde advaret om det. Der var faktisk kun en familie der sagde at det var nemt. I familien har vi flere Nokia G50 mobiler og en enkelt Okitel vildmarks telefon. Alle med Android og NFC. Hold kæft noget amatør software. Når man går ind i MitID afbrydes kameraet og skærmrotationen på Nokiaerne. På Okitel mobilen kunne den ikke registrere nogen NFC.