Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Stop med at indkøbe timebetalte it-konsulenter

Kristian Sørensen, IT Advisory
Illustration: Kristian Sørensen. Se større version
Virksomhederne snyder sig selv, når de betaler konsulenter på timebasis, skriver Kristian Sørensen, som er selvstændig it-rådgiver og tidligere business director hos Devoteam, i dette synspunkt.
Synspunkt13. maj 2020 kl. 05:35
errorÆldre end 30 dage

Hos såvel offentlige som private virksomheder er der generelt fokus på at bruge kroner og ressourcer bedst muligt. Men det gælder tilsyneladende ikke, når det kommer til indkøb af eksterne konsulenthuse, konsulenter og freelancers.

Problemet er, at virksomhedernes samarbejde med eksterne konsulenthuse, konsulenter og freelancers alt for ofte får et forkert fokus – lige fra samarbejdets start.

Når en virksomhed skal hyre eksterne it-konsulenter ind, laver de ofte en helt kort 5-10 linjers beskrivelse af behovet, hvorefter it-konsulenthuset byder ind med et matchende CV, en timepris og en opstartsdato. Går de tre ting op i en højere enhed, er virksomheden typisk klar til at købe ind.

Det betyder imidlertid, at mange projekter og samarbejder starter op uden nogen fælles forståelse for, hvilken værdi konsulenten konkret skal skabe, og hvad man sammen skal opnå. Tilmed er det umuligt efterfølgende at lave en evaluering af, om det har været et værdiskabende samarbejde – det bliver alt for ofte ren mavefornemmelse.

Mange virksomheder sidder derfor tilbage uden nogen reel idé om, hvorvidt deres brug af eksterne konsulenter – selv til mange millioner kroner årligt – har givet virksomheden en gevinst, fordi de simpelthen ikke har konkrete parametre at vurdere deres arbejde ud fra.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.