Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Spådom: Robotterne forsvinder i 2020

Mikkel Kristiansen Devoteam
Illustration: Devoteam.
Vi skal sige farvel til robotterne i RPA, forudsiger Mikkel Kristiansen, som er principal og leder af området for Business Automation i Devoteam, i dette synspunkt.
Synspunkt23. marts 2020 kl. 05:02
errorÆldre end 30 dage

Robotterne kommer!

De kommer og LEAN’er vores bøvlede forretningsgange. De kommer og redder os fra alt det kedelige arbejde. Eller de kommer simpelthen og tager vores jobs fra os!

Sådan har opråbene lydt de seneste år. 

Siden RPA - Robotic Process Automation, som dækker over softwarerobotter eller kontorrobotter - begyndte at tage fart, har teknologien været præget af en masse hype. Udbyderne af RPA-software, investorer, konsulenter og markedsanalytikere har, i min optik, været lige gode om at bidrage til at skrue forventningerne voldsomt i vejret.

Men en tiltrængt realisme og ydmyghed er på vej.

Farvel til den virtuelle kollega

Virkeligheden har vist, at det måske nok er let at komme i gang med RPA – men også en hel del sværere at bringe teknologien videre end til den første håndfuld automatiseringer.

Teknologien virker. Men for at lykkes skal man gribe det rigtigt an fra starten. Og på den måde adskiller RPA/Robotics sig ikke særligt fra anden ny teknologi.

De seneste år har vi på konferencer og gå-hjem-møder set et højt antal slides med menneskelignende robotter, ganske ofte fulgt forkromede, stående bag en hologram-agtig glasplade, der orkestrerer alle virksomhedens nøgleprocesser ved at drag’n’droppe med pegefingeren.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger