Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Servicekontrakter kan skabe mere værdi i offentlige it-udbud

Succes med store offentlige it-projekter afhænger i høj grad af det langsigtede samarbejde. Der kan være store fordele i at udbyde samlede serviceaftaler, som dækker en portefølje af it-systemer med tilhørende ydelser som infrastruktur- og applikationsdrift, vedligeholdelse og videreudvikling. Det skriver Hans Lynnerup, vice president public sector, CGI.
Synspunkt27. maj 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Offentlige it-udbud i Danmark er som hovedregel ganske omfattende - både for ordregiveren og de private aktører, som byder på udbuddet. Mens mange private virksomheder vælger at outsource hele eller dele af deres it-drift, -vedligeholdelse og -videreudvikling, vælger den offentlige sektor ofte at konkurrenceudsætte ét system ad gangen.

Men det er ikke altid den optimale løsning for kunden. Den offentlige sektor kan i mange tilfælde få mere værdi af sine aftaler med private leverandører, hvis sektoren ikke er låst fast i den traditionelle 'ét system, ét udbud'-tankegang.

Outsourcing gennem servicekontrakter er efter min mening et alternativ, som desværre ofte bliver overset. Helt overordnet handler det om at tænke vertikalt i serviceleverancer i stedet for kun i horisontale leverancer, fx hvor al infrastrukturdrift outsources til én leverandør, og de øvrige it-systemer håndteres af en leverandør pr. system.

Med servicekontrakt mener jeg, at ordregiver indgår en aftale med en privat leverandør om at outsource en hel 'pakke' af it-løsninger og tilhørende serviceydelser som infrastruktur- og applikationsdrift, vedligeholdelse og videreudvikling.

Denne model har flere fordele, blandt andre:

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger