Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Q&A med Systematic: Sådan skal offentlige kunder forberede sig til it-projekter

Ifølge Systematic skal man have afstemt behov, værdier og have en klar plan for at løse de problemer, som altid vil opstå i et stort og kompliceret it-projekt. Desuden skal man som offentlig kunde forstå, at en kontrakt faktisk kan blive for detaljeret og omfattende.
Synspunkt15. januar 2020 kl. 06:02
errorÆldre end 30 dage

I DigiTechs Q&A-format forsøger vi at få svar på nogle af de mest centrale spørgsmål i forbindelse med digitaliseringen af Danmark. I denne uge med Flemming Thomsen, Group Senior Vice President hos Systematic.

Hvordan kan de offentlige kunder forberede sig bedst muligt, inden de begynder at udvikle en ny it-løsning sammen med leverandøren? Hvad skal kunden vide om sig selv og egne behov, for at man kommer bedst fra start?

Offentlige kunder skal stille helt skarpt på, hvilke forretningsmæssige behov løsningen skal opfylde – men ikke detaljeret, hvordan den skal gøre det. Den del skal de give leverandørerne mulighed for at byde ind med – også i den indledende fase. Man kan hurtigt blive låst fast på en forestilling om en bestemt løsningsmodel eller teknologi og dermed risikere at overse andre, potentielt bedre muligheder.

Kunden skal være bevidst om egne styrker og svagheder. Der er områder, hvor kundens viden og ekspertise er afgørende for opgaven, men der er også områder, hvor det tjener organisationen bedst at være åben omkring egne udviklingsområder i relation til opgaven. Det er nødvendigt for at danne det bedst mulige team og finde den rigtige partner til et udviklingssamarbejde, der opfylder organisationens behov – både hvad angår selve slutproduktet og for hele projektforløbet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger