Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ønskeliste til fællesoffentlig digitaliseringsstrategi: Mod, mål og masser af data

Når regeringen, KL og Danske Regioner til næste forår skal nå til enighed om en ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, skal man benytte anledningen til at komme i gang med en lang række modige og visionære projekter, der skal løfte den offentlige service og produktivitet til nye højder, skriver IT-Branchen.
Synspunkt31. august 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Vi har en af verdens mest it-parate befolkninger, en af verdens bedste digitale infrastrukturer og en offentlig sektor der gang på gang bliver fremhævet som verdens bedste til digitalisering.

Det giver os muligheden for at tænke stort, når vi lægger planer for fremtidens offentlige digitalisering. For der findes nok ikke noget andet land i verden, der har så gode forudsætninger som Danmark for at indfri de digitale potentialer.

Den mulighed må vi ikke lade os gå forbi.

En kommende digitaliseringsstrategi bør derfor også have som formål at løfte de helt store agendaer og være en central strategi til at understøtte indsatsen på de mest væsentlige områder som for eksempel klima, velfærd, nærhed og lighed.

Digitalisering kan bruges som redskab til at opnå regeringens målsætninger på disse områder. Men det kræver en ambitiøs digitaliseringsstrategi. I særdeleshed en målrettet satsning på de mange nye teknologier, som kommer til at flytte vores samfund de kommende år.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger