Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Native eller cross-platform apps? – det skal du overveje inden udvikling

Udviklingstid, budget og design er tre ting, du skal overveje, når du skal udvikle en app. Det uddyber Lead Developer i IT Minds Lars Emil Gram Christensen i dette synspunkt.
Synspunkt18. august 2021 kl. 06:30
errorÆldre end 30 dage

»Native« og »cross-platform« er helt sikkert to begreber, som du er stødt på, hvis du skal til at udvikle eller tidligere har udviklet en applikation. I dette synspunkt vil jeg beskrive, hvilke fordele og ulemper jeg har erfaret, at der findes ved native vs. cross-platform app-udvikling, både når det kommer til overvejelser omkring budget, design og udviklingstid.

Når man bygger applikationer i dag, er det typisk ikke kun til én platform, som man havde tendens til at gøre for mange år siden. I dag skal man allerede fra start tage beslutningen om, hvorvidt ens applikation skal udvikles native eller cross-platform. Tidligere var svaret nemt, og man skrev sin applikation i det native sprog, da der ikke fandtes nogle cross-platform-værktøjer, som kunne leve op til den standard, man gerne ville opnå eller forventede.

3 punkter du bør overveje, når du skal tage valget om native eller cross-platform

Hos IT Minds udvikler vi i begge løsninger – og vi overvejer altid fordele og ulemper, når vi udvikler applikationer, da der er trade-offs, når man vælger det ene frem for det andet. På baggrund af min erfaring med native og cross-platform-udvikling har jeg kort skitseret fordele og ulemper ved de to løsninger:

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.