Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Med Open Source mod et Europa med verdens bedste offentlige it-systemer

Når vi udarbejder offentlige digitaliseringsløsninger, så gør vi det for borgernes penge. Derfor burde vi ikke tage os til takke med, at de kodninger, der er lavet til at understøtte et system, er lukkede, fordi de er baseret på såkaldte forretningshemmeligheder, skriver Karen Melchior, der er medlem af EU-Parlamentet, i dette indlæg.
Synspunkt26. april 2021 kl. 05:14
errorÆldre end 30 dage

Data er i dag vores største kilde til viden. Og den viden skal komme os alle til gode. Men hvordan skal det fungere i praksis? Her skal Open Source være med.

I juli 2020 afsluttedes EU-FOSSA 2-projektet - opfølgningen på EU FOSSA, der blev lanceret på initiativ af Europa-Parlamentet efter opdagelsen af Heartbleed-bugten i 2014.

Projektet lavede opgørelser om anvendt open source-software hos institutionerne, vurdererede deres sikkerhed, og specificerede krav til fremtidige EU open source-projekter.

Derudover undersøgte projektet tendenser for anvendelse af open source-software inden for offentlige administrationer i hele verden, ligesom man også fik forbundet EU-institutionerne og det bredere open source-fællesskab. Det skete blandt andet gennem hackathons med udviklere fra PHP Symfony, Apache Software Foundation og EU's interne open source-projekter, hvor Kommissionen for første delte sin egen kildekode. Den viden som blev indsamlet skal bringes i anvendelse og støtten til brug af open source på EU-plan skal ikke stoppe her.

Ret til indsigt

Heldigvis har Kommissionen også lanceret en open-source strategi for perioden 2020-2023. For brugen af open source er et værktøj til at sikre transparens når det kommer til håndtering af borgernes data.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.