Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvis vi skal lykkes med digitalisering af det danske samfund, så skal vi slippe flere data fri

DI’s nye digitale taskforce, CEO COMMITMENT, var i start maj samlet til første møde og budskabet var klokkeklart. Myndigheder og virksomheder må og skal slippe flere data fri, for at vi kan løfte det danske velfærdssamfund, skriver Rikke Hougaard Zeberg, der er Branchedirektør ved DI Digital.
Synspunkt2. juni 2021 kl. 06:36
errorÆldre end 30 dage

Maj måned var startskuddet for den nye digitale taskforce, CEO COMMITMENT, ledet af adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen og André Rocagzewski, formand for DI Digital og CEO i Netcompany. Den nye digitale taskforce består af 25 topchefer, og har til formål at drøfte og komme med indspark til den digitale omstilling af det danske samfund. 

Første møde fandt sted primo maj, og budskabet var klokkeklart. Myndigheder og virksomheder må og skal slippe flere data fri, så Danmark kan blive det digitale foregangsland vi alle har en vision om.

Til trods for, at regeringen har bekræftet, at de deler erhvervslivets ønske om at bruge data og digitale løsninger aktivt til at løfte den danske velfærd, har regeringen i efteråret fremlagt forslag til besparelser på en række it-områder.

Dette er et skridt i den forkerte retning.

Hvis danskerne skal dele mere data, kræver det systemer, hvor der er tillid til, at data bliver brugt sikkert og til fællesskabets bedste. Som det er lige nu, står Danmark med enorme mængder data, men mangler de rette værktøjer til en sikker og brugbar håndtering af disse.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.