Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Digitalt coronapas i EU: Problemløser eller problemskaber?

Grigoris Sarlidis, senioradvokat hos A.G. Erotocritou LLC, diskuterer i dette synspunkt EU-Kommissionens forslag om de kommende de digitale coronapas - eller »Digital Green Certificates« - og de tilknyttede privatlivsudfordringer.
Synspunkt19. maj 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Den 17. marts 2021 annoncerede Europa-Kommissionen et forslag til en lovgivningsmæssig ramme [1], der vil gøre det muligt for EU's 450 millioner mennesker at rejse frit inden for EU under den igangværende COVID-19-pandemi.

Forslaget introducerer de såkaldte »digitale grønne certifikater«, som vil bruge en QR-kode til sikkerhed og autentificering, og som vil blive leveret til EU-indbyggere [2] som bevis for, at de er blevet vaccineret, har modtaget et negativt testresultat eller er kommet sig efter covid-19. Passet vil i praksis fungere som et sundhedspas, der tillader dets indehavere at rejse frit mellem medlemsstater.

Kommissionens forslag er frem mod den kommende sommersæson blevet hilst velkommen af ​​luftfartsbranchen og de turistafhængige medlemsstater. Selvom QR-koder og sundhedscertifikater har været en del af vores liv også før covid-19-æraen, er indførslen af ​​et sundhedspas som de digitale grønne certifikater ikke uden udfordringer – især på grund af de databeskyttelsesmæssige betænkeligheder, de giver anledning til.

Grundlæggende principper

Den 6. april 2021 offentliggjorde Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) og Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse (EDPS) en fælles udtalelse [3] om emnet, der fremhævede betænkelighederne og fremsatte deres anbefalinger til, hvordan man kan tilpasse forslaget til de gældende databeskyttelsesregler i EU.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger