Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Destruktiv ledelse ved digitaliseringen på sygehusene

Sundhedsplatformen (SP) er den elektroniske patientjournal, som blev implementeret i Østdanmark i 2016. Forløbet viser mange eksempler på regulært ledelsessvigt, for der var tale om destruktiv ledelse og dermed en destruktiv digitaliseringsproces, hvor koncernledelses konfrontatoriske ledelsesstil forplantede sig ned gennem organisationen, så mange medarbejdere følte sig trynet og truet til tavshed.
Synspunkt6. oktober 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

God kommunikation er et vigtigt, men ofte noget overset, element i komplicerede forandringsprocesser til at skabe realistiske forventninger og tillid mellem ledelse og medarbejdere. Desværre har kommunikationen fra de to sjællandske regioners ledelser ikke været hensigtsmæssig; tværtimod bidrog den til at skabe helt urealistiske forventninger og efterfølgende mistillid og konflikter mellem ledelse og medarbejdere.

Folketingets eller Regionernes ansvar?

Allerede for ti år siden var der i Folketinget stor opmærksomhed på digitalisering af det danske sundhedsvæsen, og daværende sundhedsminister Bertel Haarder var initiativtager og ivrig fortaler for fælles digitale løsninger, bl.a. en fælles elektronisk patientjournal til alle danske sygehuse. Det kom dog ikke videre, og ansvaret blev udliciteret til regionerne.

I de fem regioners ledelser var man imidlertid fast besluttet på ikke at samarbejde. Man kaldte det ikke at ‘modarbejde’ hinanden, men man ønskede at konkurrere indbyrdes. Dette har vist sig at være en katastrofal ledelsesbeslutning med vidtrækkende konsekvenser.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.