Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Basale psykologiske mekanismer kan køre din digitaliseringsindsats i sænk

Organisationer mangler ofte en indbygget håndbremse, når tingene er ved at køre skævt. Det går også ud over store it-projekter, som ofte ikke standses, før de ryger i grøften. Men man kan gøre noget ved det, hvis man er opmærksom på faresignalerne. Det uddyber CEO i Peak Consulting Group Patrick Sorrentino i dette synspunkt.
Synspunkt10. maj 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

»Har ledere ingen rygrad?«

Sidste år deltog jeg i en paneldebat indenfor offentlig digitalisering, med temaet har offentlige ledere ingen rygrad. Overskriften var selvfølgelig lidt provokerende, men jeg er oprigtigt interesseret i, hvad der går galt på lederplads, når store, digitale indsatser kører skævt.

Den Digitale Tinglysning, PolSag, EFI og så videre. Hvorfor siger ledere på et tilstrækkeligt højt niveau ikke fra, så skuden rettes op, inden den går på grund?

Nyhedsmediet Zetland bragte forleden en artikel, der nuancerer lige netop den problemstilling. Det viser sig, at det faktisk ikke handler så meget om manglende rygrad, men om basale psykologiske træk. Og at man kan gøre noget ved det.

Artiklen stiller lidt samme spørgsmål som jeg, bare bredere end it. Hvidvask, metoo, grov udnyttelse af medarbejdere eller kunder – hvorfor siger pæne, ordentlige ledere ikke stop? Det er der til alt held forsket i, og Harvard Business Review har gjort sig den ulejlighed at samle resultaterne fra en række studier.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.