Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Automatisering af arbejdsopgaver stiller nye krav til ledelsen

Automatisering og brugen af robotter var længe et fremtidsscenarie, men med teknologiens hastighed er det i dag en realitet for næsten alle arbejdspladser. Arbejdsopgaver bliver ikke nødvendigvis nemmere med automatiseringen, men de ændrer sig og stiller nye krav til lederen, medarbejderen og samfundet.
Synspunkt19. april 2021 kl. 05:06
errorÆldre end 30 dage

Automatisering er relevant for jobs i stort set alle sektorer, hvor forskellige arbejdsopgaver bliver automatiseret ud fra en tanke om at effektivisere, frigive ressourcer og udføre opgaver, som mennesket ikke kan. For eksempel i revisionsbranchen, hvor man bruger digitale løsninger til at gennemskue store datasæt og finde mønstre. Men med nye arbejdsgange følger også nye krav og behov for nye kompetencer. Det handler ikke om, at alle job skal besættes af it-specialister, men snarere om at vi skal rustes til at forstå teknologiens udvikling, muligheder og faldgruber.

Også teknologi begår fejl

Automatiseringen har beriget samfundet med nye digitale løsninger. Særligt i sundhedssektoren har maskiner, robotter og kunstig intelligens vundet indpas. Teknologien kan i kritiske situationer, når tiden er knap, hjælpe læger og sygeplejersker med at stille den rigtige diagnose og give den rette hjælp. Teknologien kan også tage fejl, ligesom den enkelte læge og enhver anden ansat kan, så uden blik for teknologiens fejl, kan vi ikke bruge den klogt.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.